Politica de retur

Dreptul de retragere sau politica noastră de retur oferă clienților posibilitatea de a returna produsele în termen de 30 de zile calendaristice de la livrare. Acest beneficiu nu afectează dreptul legal de retragere de 14 zile prevăzut de legislația aplicabilă în materie, fiind în avantajul clienților BAFLO REALTY.

BAFLO REALTY  respectă prevederile ordonanței de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii și conferă consumatorului (persoana fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații) dreptul de retur al produselor achiziționate de pe website-ul nostru. Returnarea produselor se poate face inclusiv în urmatoarele situații:

 1. Ați primit alt produs / alte produse: în cazul în care vi s-a livrat alt produs decât cel comandat, vă rugăm să ne anunțati în cel mai scurt timp posibil despre acest lucru, pentru ca produsul să fie returnat și înlocuit cu cel comandat. Cheltuielile de transport (tur-retur) vor fi suportate de către BAFLO REALTY
  2. Marfa livrată prezintă deteriorări vizibile: în cazul în care marfa primită prezintă deteriorări vizibile, aveți dreptul să refuzați recepția, chiar la momentul recepției, prin menționarea acestui lucru pe documentul de transport , vă rugăm să verificați integritatea coletului la livrare! În acest caz vă rugăm să ne anunțați imediat pentru a putea proceda la trimiterea unui alt produs (același tip cu cel comandat), caz în care termenul de livrare va fi extins cu timpul necesar procesarii unei comenzi.
  3. Fără a aduce atingere celor de mai sus, dreptul de retur trebuie exercitat de către consumator în termen de 14 zile de la momentul la care consumatorul a intrat în posesia fizică a produselor, fără ca acesta să fie nevoit să justifice decizia sa.

Dreptul la retur se poate aplica doar pentru produsele achiziționate de pe website-ul BAFLO REALTY.RO. Produsul returnat trebuie să fie, pe cât posibil, în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile și documentele care l-au însoțit). Cheltuielile de returnare (costurile aferente serviciului de curierat) vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la retur.

În cazul perioadei de retur extins până la 30 zile calendaristice, în intervalul cuprins între ziua 15 și ziua 30 de la data livrării bunurilor, în situația în care Clientul își exprimă opțiunea de retragere, acesta va suporta atât costurile inițiale de livrare a bunurilor cât și cheltuielile de returnare (costurile aferente serviciului de curierat).

Clientul poate să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, însă Clientul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic BAFLO REALTY . Clientul răspunde pentru orice eventuală diminuare a valorii bunurilor rezultată din manipularea necorespunzătoare a acestora. Daca marfa comandata este returnata si prezinta urmatoarele defecte:

 • zgariata, murdara, taiata, crapata sau cu urme de lovituri,
 • urme de lichid , sau
 • lipsuri cantitative

Ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Clientul nu poate denunța unilateral contractul (nu isi poate exercita dreptul la retragere) in cazurile prevăzute în art. 16 din ordonanța de urgență 34/2014.

 • produse la metru, tăiate, decupate ,
 • vopsea/decorativă/alt material,  mixata colorata 
 • produse lemnoase prelucrate (debitate, cantuite) 
 • produse deteriorate si neacoperite de garanție 
 • produse pe comanda speciala

Condiții speciale de retur:

 • nu sunt acceptate la retur bunurile asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii, daca aceste neconformități nu au fost semnalate în termen de maxim 4 zile lucrătoare de la data livrării lor.
 • dacă au fost achiziționate mai multe bunuri din același model, se acceptă retur doar dacă unul singur a fost desigilat sau dezambalat.

Cererile de returnare vor fi soluționate într-un termen de 14 de zile de la data comunicării către BAFLO REALTY  la office@baflorealty.ro  sau la telefonul de contact …………………..sau in baza formularelor de contact din site oferind toate informatiile necesare identificarii comenzii si a produselor care fac subiectul cererii de retur. Pe baza detaliilor de identificare a comenzii, un consilier de vânzări vă va indica locația BAFLO REALTY  unde trebuie returnate produsele. Returul îl puteți face direct la deposit  sau, dacă preferați, prin curier la adresa indicată. Vă rugăm să consultați consilierul de vânzări pentru a alege metoda potrivită de transport. După returnarea produselor și recepționarea lor în depozitul BAFLO REALTY, se inițiază transferul bancar către contul indicat de client consilierului de vânzări sau, în situația plății comenzii cu cardul, către contul de card folosit inițial de către client. În cazul în care comanda a fost livrată cu transportul propriuBAFLO REALTY , cu plată ramburs, există și posibilitatea de a primi returnarea în numerar a contravalorii produselor. Această opțiune este disponibilă doar dacă returul se face direct de către client la depozitul sau magazinul de la care s-a făcut inițial livrarea comenzii

Formular retragere din contract – Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

 

Paletii vor fi returnati:

In maxim 45 de zile de la data livrării.(returul se va efectua doar la adresa comunicata de consultantul de vanzari).

Nu sunt acceptati la retur paleti deteriorati sau de tipuri si dimensiuni diferite de cele menționate in documentele de livrare.

Atunci cand este posibil, returnarea paletilor se face la data livrării mărfurilor prin menționarea textului “returnat x paleti” pe documentele însoțitoare ale livratorului.

In cazul in care paletii nu sunt predati in termenul agreat nu se accepta returul, decât in baza unei anexe pentru cazurile speciale in care ambele parti agreeaza un termen anume înainte de livrarea marfii.

Contravaloarea paletilor returnati va fi restituita clientului in termen de 30 de zile de la data primirii documentelor justificative.

 

Important!

Costul de transport aferent returului de paleti si taxa de uzură* vor fi suportate de catre client.

*Valoare taxa de uzura = max. 3 RON/palet (val. fara TVA).

Situațiile speciale in care producătorul realizeaza returul de paleti vor fi comunicate de catre consultantul de vanzari la momentul ofertării.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

close